Sunday, 4 March 2012

R&R

Assalamualaikum~
HAHA.Alih2 mesti asyik post psl kwn2. Nak buat macam mana mmg tgh sakit rindu. Nasib baik mkn kenyang ag. Klau tak, susah ah. Mama aku cakap aku rindu kwn2 sebab takde kwn2 baru lagi.haha, Mungkinlah.Tp sedih kan kalau fikirkan yg kite takkan experience benda2 tu lagi. Haritu, aku mimpi pak Yem, Cik hjH Safiyyah ngan Puan Chong. Mmg seram ah mimpi tu. haha. Berpeluh aku bgn pagi tu. Mungkin sbb result SPM dah nak keluar. Haih.. Berdebar2 jugak ah. Aku hrh sangatlah dpt straight A+. Ni antara hidup dan mati gak ah. InsyaAllah. Haritu, mase gi dalam perjalanan nak gi Perlis, aku singgah kat R&R ni. Mase mula2 berhenti, mcm tak bape nak kenal sgt tempat ni. Pastu bile ingat2 balik, baru ingt. Ni stop yg kitorang berhenti mase F4. Perjalan balik dari Penang. Bus rosak so kitorang terpaksa stop. Hanis nagn aku bosan soo dia pun nyanyi lagu Maher Zain. Yg psl wife dis tu. Aku sengih2 mcm org gile je kat belakang tu. haha. Ade kat fb kot vid Hanis nyanyi tu. Pastu lepas dah stop, kitorang pun teruskanlah perjalan ke Perlis. Tiba2, ayah stop kate tayar pancit. Mak ai.. Biar betik nak kate aku dah gemuk, slim melim je aku tgk. So, terpaksa tunggu PLUS dtg tolong tukar tayar sbb cam ade problem sikit. Aku duduk ah kat tepi tu ngan mama aku sambil borak2. Apa ag. Aku dapat bakat banyak cakp ni dr mama aku soo,kitorang mmg banyak borak. Ayah aku selalu kate, kalau kereta tu dah senyap semacam je, mesti sebab aku dah tidur. And, memang betul pun aku dah lena diulit mimpi. Hehe. Aku mmg senang. Mase kecik2 dulu, kalau mlm2 gi warung nak mkn, aku mesti tidur semntara nak tunggu makanan sebb ngantuk sangat. Pastu, kalau food dah sampai, aku mkn pastu aku sambung tidur. hehe. Aku tidur mmg awal kalau mase sekolah rendah 8 lebih dah tidur pastu tak sembahyang Isyak . Mase kecik2 ah.And mase perjalanan balik dr Perlis nak gi KL balik, my familiy and I berhenti gak. Aku mase mula2 pun tak perasan, tp bile tgk2 balik buaian and tempat parking dia, cmm familiar tempat tu. Baru aku ingt. Ni stop kat Tapah yg aku, Syu ngan Shera stop tgh mlm kol 3 pagi. Kitorang baru balik dr Penang untuk AGSF. haha. Balik naik tunang cikgu. Memory betul. Aku rase ni kot kelebihannha masuk SBP. Kita memng akan ada ramai kwn dr seluruh Malaysia. Aku gi Perlis ade Ummu, aku gi Penang ade Asma. Aku gi Klentan ade Farah. So, kalau ade org ckp yg duduk SBP ni takde life. tu dia punya salah. Sebab life itself is an adventure. You are the one who needs to decide whether it's an awesome one or not. So, to me life is awesome. And I have Allah S.W.T. family, friends and teachers to thnk. (:

1 comment: