Saturday, 31 March 2012

Assalamualaikum. Semalamm kankankan...aku gi jln2 cuci mata dgn kwn2ku. Best...Jlan dr pg sampai ptg. Keheheh. Ayah Hanis yg hantr aku ngan Hanis pergi bndr Tasik Selatan naik lrt turun hang tuah. Kitorang jln kaki dr Hang Tuah sampaaai Pavilion. Nak buat mcm mana. Dah mimi tu nak sgt pegi PAVI..aku pun hanya menurut perintah. So bila sampai2 je kat PAVI, aku punya perut dah berkeroncon walaupun pagi tu dh mkn cekodok yg amat lazat hasil gorengan mama Jerry. Aku pun belilah roti...mahal tul tp sbb lpr punya psl, aku sanggup berkorban.

Afterwards, Mimi ngan Tia kata dia dh smpi. Kitorg pun mulakan perjalan dgn mencuci mata. Disebbkan pg2 tak ramai org,there're no XY untuk aku usha..tetapi, jengjegjeng........


ok kenal tak mamt kat ats tu...itu lah Alif Aziz..KAHKAHKAH.. aku ternmpk muka dia, aku pun gi lah ambik gmbr...perrgh tinggi betul dia ni..dia keluar ngn Anne Ngasrii, I smell hot gossip..suka ati dia lah kan.itu hidup dia. Wangi...muahaha..So, lps tu jln2 lg, ambik gmbr yg super awesome. Dari mengingati perkara2 yg menyakitkan hati, baik aku buat memories yg super awesome kan. Betul tak?? ni ha, gmbr yg awesome tu..sbb ade muka aku tu yg best semacam je..



haha..telenglah korag sebab aku tk reti nk rotate...kah..al-maklumlah...noob.haihh. So, basicall we just jln2 je lah.elnguh kah jugk..semua kedai kitorg masuk...pastu

al- Huthamah

Kecelakaan besar bagi setiap pencaci pengeji
Yang mengumpulkan harta dan berulang-ulang menghitung kekayaaan-Nya
Ia menyangka bahawa hartanya itu dapat mengekanlkannya( dalam dunia ini)
Tidak, sesungguhnya dia akan dicampakkan ke dalam AL-HUTHAMAH
Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia Al- Huthamah itu
Al-Huthamah itu ialah api Allah yang dinyalakan( dengan perintahnya)
Yang naik mejulang ke hati
Sesungguhnya api neraka itu ditutup rapat atas mereka
Mereka terikat di situ pada bayang-bayang palang yang melintang panjang

Assalamualaikum. Okay. The above sentences are the meaning of the surah Al-Humazah. The surah is about Allah's prohibition on cursing. That's what pencaci and pengeji mean right. So, this clearly means that we are not allowed to curse or say bad things to others. What 'bad things' mean depends on the situation and person. When we're mad, we tend to say bad things because now, our actions are no longer controlled by our mind but our emotions and our heart. Do remember that anger is fire and fire is the iblis. 

I'm not saying that it's wrong to feel mad or a bit blue or even uncomfortable. We're normal human beings and having emotion are what makes life colourful. Can you imagine a life with no feelings or sentiments?? That would be so wrong. Just try to remember Allah and He will definitely help you to get through the harsh times in your life. And....it won't be that much of a hassle to have friends around too...hihihi

try senyum mcm dia ni...muahaha