Wednesday, 22 February 2012

memories

Assalamualaikum. Sejak dah habis SPM ni, aku duduk rumah melanguk ah. Carik lah ape2 keje yg nak dibuat. Sebab bosan aku pun buatlah blog. Dapat luahkan perasaan skit. Selain diary en. Tapi yang tu, mmg untuk benda yg private giler ah. Haha. Best gak baca blog orang ni. Dapat kite tahu pendapat dia, ape yang dia rasa. Kadang2, dia rahsia ngan kita, mana tau dia tulis kat blog ke..mane tau lah. Bnyk sebenarnya yg kita boleh tau dr tulisan orng ni. Personaliti dia, dia ni banyak mencarut ke, dia ni kasar ke. Sbb org kalau ada blog mesti tulis psl kawan dia ke, sekolah dia ke, orang yang dia suka ke. So dr semua tu, kite boleh tau lah sikit2 pasl dia. Tp, nak tau semua mmg tak mungkinlah. Hanya dia yg kenal diri dia yg sebenarnya. Yelah. Haha. 

Aku suka gak ah bace blog Jo, blog pertama yg aku baca masa mula2 ak start baca blog orng untuk menghilangkan kebosanan. Blog dia sgtlah an eye-opener untuk aku. Aku admire gak ah bace blog dia. Best3. Tp, of course lah aku baca blog kwn2 aku yg rpt2. Contohnya, Faiqah, Hanis and Syu. Blog Syu mcm bajet2 matang je lebiih. Haktuih. Blog Peko sweet lah..Baca cerita psl family dia, baca quotes yg dia tulis. Hanis punya blog totally represents herself. Emo gak ah..Dia seorang yg jujur ah bagi aku.


And sejak aku form 5 ni, aku rpt gak ag ngan Syu. Kitorang dulu deskmate mase form 1. Pastu mase form 5, aku ingt nak deskmate ngan Farah( deskmate aku masa f3,f4) tp, entah mcm mana boleh pulak terdeskmate ngan Syu. Dah ah mase tu, kitorang punya botol sama design dia. How sweet. And, aku jd agak tooott ah gak lps deskie ngan dia. Sape suruh Syu open, aku pun ape ag open ah. Haha. Tp dah insaf dah sekarang. And Hanis, aku rapat ngan dia dah lame ah gak. Tp makin rapat since F5. Mungkin sbb kitorang rumah dkt and kitorang dua2 ambik PA. (Sekolah aku yg ambik PA 9 ketul je). So semntara, nak menunggu 5 hari nak ambil exam PA untuk SPM tu, aku byk ah gak lepak ngan dia. Ambik gmbr same2, kitorang pun bedmate. And mcm2 ah ag. Sedih lak rase. Macam nak nangis rase mase sdg tulis ni. Walaupun  selalu gak ah jumpa Hanis    ( takdelah selalu sgt) tp selalulah gak compared ngan GL yg lain, aku ttp rindu dia. And aku ttp rindu Ummu ngan Farah. Dua2 tu pelatih plkn, dlm 3 minggu ag habis ah. Sedih ah wei mengenagkan yg kitorang dah spend time dekat 5 thn bersama and since sorang duduk Kelantan, sorang duduk Perlis, soarng duduk Gombak naseb Hanis duduk Cheras gak. Sedih ah rase. Hati rasa sebak lak tetiba. Bile lah agaknya akn jumpe ag semua kwn2 aku. Especially yg rpt2 ngan aku, aku sure diorang tau diorang rpt tak ngan aku. 

Sepanjang aku F5 ni, byk perkara aku belajar and walaupun cliche, aku rase F5 mmg mmg mematangkan aku. Masa HKGL 2011, aku jd tokei gerai aiskrim and stress ah gak memikirkan nak cari duit tu, nak kena call supplier mcm2 ag ah. Hhaha. Tp nasib baik ade kwn2 yg laen, tolong same2 jayakan HKGL. And mase F5 gak, aku belajar untuk handle stress untuk tak panik. yeke?? Entahlahh..And mse F5 gak, aku jatuh cinta. Haha.Mmg ah org kate tu cinta monyet ke, cinta beruk ke.Tp, bagi aku tu semua real. Sape suruh dia baik sgt ngan aku. Dah ah dah 5 thn tak jumpa the male species, sekali jumpa dpt yg baik and sopan lak. Adess.. Haha.Lame gak ah nak ambik mase nak lupakan dia. Aku still contact ah ngan dia. Tp aku dah belajar untuk simpan perasaan tu jauh2. Aku siap baek ag ngan awek ex-crush aku nii. Hhehe. Macam tak percaya kan? Tu lah psl. Kite sebagai manusia kena percaya kat Allah s.w.t. Dia sentiasa tahu compared ngan kite ni.. Anyways, terpanjg lak post, nak buat mcm mane rindu kwn2 punya psl.






No comments:

Post a Comment