Wednesday, 29 February 2012

sweet mcm honey

td tgh skipping terdengar lagu ni..sweetnya



haha..jd teenagers ni mmg confuse eh..perasaan ni mcm roller coaster..haih.......

Sunday, 26 February 2012

outing~

Assalamualaikum dunia!
Heheheee..Haritu keluar ngan Faiqah ngan Hanis mmg best. Lama tak jumpa. Biase ah en. And Faiqah last jumpa time paper bio ah. Dah ah org first balik.= ='. Hhaha. Peko.Peko. Keluar mmg best tp nak solat punya lah seksa. Kitorang awal2 dah pegi surau kat TS tu tp ramai org . Kitorang pun jln2 ag ah. Pastu dtg balik, BAPAK ahh ramai. Kitorang pun mcm takleh jd ni. Kitorang bertekad nak pegi Pavi nak solat. Padahal sengaja menggatal nak jln2 sekitar BB tu en.haha. Mende ah. Pastu, lenguh ah gak jln2 ngan Hanis biase ah. Mmg laju gile. Berpeluh2. Nasib ade abng tolong bagtu surau kat mana. Dekat ngan Parkson, tingkat 5, dekat ngan tandas, celah2 tu. Baik betul abang tu. Detail tol bagi direction. Thanks tau. Appreciate ni. Hehe. And afterwards, kitorang tgh menggatal try2 spec mata janda baru bercerai, skali ade krisis lak. Faiqah terjatuhkan spec pastu ade cam patah skit kat tepi tu. Kitorang pun tak bape nak sure yg Peko yg patahkan ke mmg dah pth awal2. Nak main letak je bende tu tp ade salesgirl betul2 kat belakang kitorang. Haishh. Last2, bile salesgirl tu pusing je, kitorang terus letak spec tu and terus chow. Sampai kat kedai sebelah, menyorok and terus terburai gelak. Rupe2nya, Faiqah ngan Hanis pun cuak gak. LAAA..Aku iye2 ingatkan aku sorang je yg cuak, aku tgk diorang ni punyelah cool. Hehe. Epic tol ah. Kje pun amik gmbr, buat ah muka tak malu dlm LRT tu. Abng kat depan tu usha kitorang slack manjang. haha.Sori ah bang. Kitorang dah lama tak jumpa. Soo...rindu sikit. Dalam lrt tu, Faiqah borak ngan sape?.ehem2. And turun lrt kat sungai besi , LAGI ah best. Sebab nya, Hanis ah tau. Best gile doh. Rambang mata kitorang. Takleh nak fokus. Carik ayah. Rmai sangat ha. Yang XY nmpk ah gak ciri2 **** dia, tp yg pompuan nmpk cam civilian je. Hmm...Tapi siyes ah best. Tak rugi tungu ayah aku kat situ.Padahal, mmg selalu tunggu kat situ pun. Kah3. haaa...lagi satu, aku kononya nak pakai ag high heels, last2 kaki rase mcm nk pth pastu aku gi beli selipar baru lega sikit

~Nice To See, Nicer to hold,
Once broken, Considered MINE!!!~ 

Thursday, 23 February 2012

Tears

Tears rolled down these cheeks and I've got no one to blame but me.
Every time I am feeling down, mom would always make the right guess.
She would ask "are you having a fight with your friend? "
"are you bored staying at home all the time? "
But this morning, she was wrong.
I was feeling a bit sad and it must have shown on my face.
She asked,"why do you look like you're worrying about something?"
I said it was nothing, like always.
And then, she said, "is it about SPM results that was going to come out soon?"
I stayed quiet for a moment and said yeah.
"It's my friends, they keep reminding me about SPM"
I tried to say the words with a smile on my face.
But, I guess the fake smile must have looked stupid.
I'm glad she made the wrong guess this time.
Otherwise, the tears will come again to roll down these cheeks....

Wednesday, 22 February 2012

pashmina obssesed

hahah...bosan2 aku tgk ah mane2 video pashmina yg ade kat youtube tu. tp tak pakai pun.mls.tgk je.pastu try pastu tak jd pastu mls nk try ag.lalalala~



lawa tak dia pakai..hehe..hentam saja daa

Kpop

Assalamualaikum. I know how people are always criticizing Korean artist and how they are so tacky and stuff. And that what they are doing are not music. Firstly, what I don't get it is that why these people watch the videos in the first place. If you don't like than why bother watching it? So, if you don't like it that much, don;t grumble or mock it.It's not like kpop is forcing you to watch it. And, for me, I;m not really a die hard fan for kpop, but still I find it quite interesting. The first mv that I watched was Don't don- Suju. It means not for money. And they were so awesome in their dancing and their mv was so mind blowing. Kpop artist train their very hardest to master the dance moves. And to me, that itself is entertaining. When they gave it their best shot. So my advice to kpop haters out there, if you don't like something, just don't watch it . Okay?

memories

Assalamualaikum. Sejak dah habis SPM ni, aku duduk rumah melanguk ah. Carik lah ape2 keje yg nak dibuat. Sebab bosan aku pun buatlah blog. Dapat luahkan perasaan skit. Selain diary en. Tapi yang tu, mmg untuk benda yg private giler ah. Haha. Best gak baca blog orang ni. Dapat kite tahu pendapat dia, ape yang dia rasa. Kadang2, dia rahsia ngan kita, mana tau dia tulis kat blog ke..mane tau lah. Bnyk sebenarnya yg kita boleh tau dr tulisan orng ni. Personaliti dia, dia ni banyak mencarut ke, dia ni kasar ke. Sbb org kalau ada blog mesti tulis psl kawan dia ke, sekolah dia ke, orang yang dia suka ke. So dr semua tu, kite boleh tau lah sikit2 pasl dia. Tp, nak tau semua mmg tak mungkinlah. Hanya dia yg kenal diri dia yg sebenarnya. Yelah. Haha. 

Aku suka gak ah bace blog Jo, blog pertama yg aku baca masa mula2 ak start baca blog orng untuk menghilangkan kebosanan. Blog dia sgtlah an eye-opener untuk aku. Aku admire gak ah bace blog dia. Best3. Tp, of course lah aku baca blog kwn2 aku yg rpt2. Contohnya, Faiqah, Hanis and Syu. Blog Syu mcm bajet2 matang je lebiih. Haktuih. Blog Peko sweet lah..Baca cerita psl family dia, baca quotes yg dia tulis. Hanis punya blog totally represents herself. Emo gak ah..Dia seorang yg jujur ah bagi aku.


And sejak aku form 5 ni, aku rpt gak ag ngan Syu. Kitorang dulu deskmate mase form 1. Pastu mase form 5, aku ingt nak deskmate ngan Farah( deskmate aku masa f3,f4) tp, entah mcm mana boleh pulak terdeskmate ngan Syu. Dah ah mase tu, kitorang punya botol sama design dia. How sweet. And, aku jd agak tooott ah gak lps deskie ngan dia. Sape suruh Syu open, aku pun ape ag open ah. Haha. Tp dah insaf dah sekarang. And Hanis, aku rapat ngan dia dah lame ah gak. Tp makin rapat since F5. Mungkin sbb kitorang rumah dkt and kitorang dua2 ambik PA. (Sekolah aku yg ambik PA 9 ketul je). So semntara, nak menunggu 5 hari nak ambil exam PA untuk SPM tu, aku byk ah gak lepak ngan dia. Ambik gmbr same2, kitorang pun bedmate. And mcm2 ah ag. Sedih lak rase. Macam nak nangis rase mase sdg tulis ni. Walaupun  selalu gak ah jumpa Hanis    ( takdelah selalu sgt) tp selalulah gak compared ngan GL yg lain, aku ttp rindu dia. And aku ttp rindu Ummu ngan Farah. Dua2 tu pelatih plkn, dlm 3 minggu ag habis ah. Sedih ah wei mengenagkan yg kitorang dah spend time dekat 5 thn bersama and since sorang duduk Kelantan, sorang duduk Perlis, soarng duduk Gombak naseb Hanis duduk Cheras gak. Sedih ah rase. Hati rasa sebak lak tetiba. Bile lah agaknya akn jumpe ag semua kwn2 aku. Especially yg rpt2 ngan aku, aku sure diorang tau diorang rpt tak ngan aku. 

Sepanjang aku F5 ni, byk perkara aku belajar and walaupun cliche, aku rase F5 mmg mmg mematangkan aku. Masa HKGL 2011, aku jd tokei gerai aiskrim and stress ah gak memikirkan nak cari duit tu, nak kena call supplier mcm2 ag ah. Hhaha. Tp nasib baik ade kwn2 yg laen, tolong same2 jayakan HKGL. And mase F5 gak, aku belajar untuk handle stress untuk tak panik. yeke?? Entahlahh..And mse F5 gak, aku jatuh cinta. Haha.Mmg ah org kate tu cinta monyet ke, cinta beruk ke.Tp, bagi aku tu semua real. Sape suruh dia baik sgt ngan aku. Dah ah dah 5 thn tak jumpa the male species, sekali jumpa dpt yg baik and sopan lak. Adess.. Haha.Lame gak ah nak ambik mase nak lupakan dia. Aku still contact ah ngan dia. Tp aku dah belajar untuk simpan perasaan tu jauh2. Aku siap baek ag ngan awek ex-crush aku nii. Hhehe. Macam tak percaya kan? Tu lah psl. Kite sebagai manusia kena percaya kat Allah s.w.t. Dia sentiasa tahu compared ngan kite ni.. Anyways, terpanjg lak post, nak buat mcm mane rindu kwn2 punya psl.






Monday, 20 February 2012

Nur Faiqah Zulkefli

Be vulnerable. Allow yourself to feel, to be open and authentic. Tear down any emotional brick walls you have built around yourself and feel every exquisite emotion, both good and bad. This is real life. This is how you welcome new opportunities.
I understand that Scissors can beat Paper, and I get how Rock can beat Scissors, but there's no way Paper can beat Rock. Is Paper supposed to magically wrap around Rock leaving it immobile? If so, why can't paper do this to scissors? Screw scissors, why can't paper do this to people? Why aren't sheets of college ruled notebook paper constantly suffocating students as they attempt to take notes in class? I'll tell you why, because paper can't beat anybody, a rock would tear that crap up in two seconds. When I play rock/ paper/ scissors, I always choose rock. Then when somebody claims to have beaten me with their paper I can punch them in the face with my ready made fist and say, oh, I'm sorry, I thought paper would protect you. 
Don’t count what you lost, cherish what you have & plan what to gain because past never returns but future may fulfill the loss
Each drop of tear is costly than anything in the world, but no one knows its value until they have it in their own eyes :)
Give and it will be given to me. for by my standard of measure it will be measured to me in return :)
There is always going to be that one person you wish you could be with, even after knowing that person doesn't want to be with you :)
Be strong in your decisions, either it gives victory or failure. But it will teach u a lesson whether to do or not to do :)
Don't go for looks; they can deceive. Don't go for wealth; even that fades away. Go for someone who makes you smile because it takes only a smile to make a dark day seem bright :)
Everyone sees who I appear to be but only a few know the real me. you only see what i choose to show. there's so much behind my smile you just don't know :(
 When the going gets tough, make yourself realize that no matter what your problem is, someone is and always will be fighting a harder battle.
Don't say a promise if you cannot stand for it, its better to say I'll try so that expectation would not be as high :)
Take a step back to gain some perspective. Usually when I'm worried or upset, it’s because I’ve lost perspective. In the grand scheme of things, this one problem means almost nothing :)
Some people think ‘BLACK’ color as sentimentally BAD. But they fail to realize that every ‘BLACK BOARD’ makes Students Bright. So think positive :) 
Never judge a book by its cover. It's what's inside that counts :)
Be so rich that you can buy the most expensive things you desire. But be so expensive that no richness on earth can buy you :)
Obstacles are put in our way to see if what we want is worth fighting for :)
 Love is just a word until you find someone to define it :)
 Don't follow the crowd. Make the crowd follow you :)
Never cry for anyone in your life, because those you cry for don't deserve your tears and those who are deserving will never let you cry :)
The above quotes are quotes that my friend, Nur Faiqah Zulkefli has typed as her status in facebook. There are more but I can only share this much. Hope you read it, enjoy it and learn something from it.
 
 

Sunday, 19 February 2012

dreams do come true

Avril Lavigne (then)

Avril Lavigne( now) 

Hey. if she could look like that in high school and look like this now, I guess Nothing Is Impossible
*quote's credit belongs to 2S(08)